Водородният показател- ph при тежките брашна

 Водородният показател- ph при тежките брашна
11 януари 2021

Водороден показател или разговорното пе ха е измерител на киселинността или алкалността на даден воден разтвор.То е стойност от математически алгоритъм за изчисления на литър. В живота много практично са създадени едни лентички и в домашни условия бързо и много точно може да се направи проверка дали минералната вода е ph 7.7 или водата на чешмата е ph 7 или 9. Насвякъде около нас и в нас има вода. Ние живеем и функционираме, чрез водата. Когато пе ха в нас започне да преминава в алкален или киселинен сектор, нещо с нас се случва и се търси медицинска консултация. Така е и с растенията и другите животни. За да подържаме баланса, ние трябва да консумираме течности и храна с водороден показател 7 / 6,5- 7,5/ .

Брашната на ЕТНО са получени от растения с контролиран водороден показател още на нивата. Обгрижването на растенията започва с посева и биологичната технология за отглеждане. Сортът също играе огромна роля при отглеждането. Генетично,българската ни пшеница е създадена с определени за географската ни територия  показатели. Липсата на пестициди и химични торове при отглеждане , запазва средата за създаване на изключително балансирано ph в зърно. Растението се развива и размножава по естествен природен признак ,без екстремно насилствени техники за килограми и количество.За нас винаги е било качеството и то за всяка календарна година. Какъв по- добър гарант за качество при обща лоша земеделска 2020г. Нашето българско зърно, защити отлични показатели.  Прибрано в определеното време и създадено по този начин, то отива в мелницата.

Обработките в мелницата са сухи, няма вода за отстраняване на обвивки, няма обработки за избелване и промяна на ph на зърното. В мелницата постъпва само произведеното зърно за ЕТНО. На снимките, в чисто битови условия, сме показали разтвори на бяло и пълнозърнесто ЕТНО брашно във вода от чешмата.Пълен баланс и липса на киселинност, както се твърди в някои търговски реклами за брашната тип 1150 или тип 1850. За контрола сме направили проверка и с минерална вода с ph 7,7 , което доказва истинността на пробите ни. Добавените продукти към брашното като мазнина, захар, яйца, сирене и други създават уникален гурме характер на създадената храна.Изключително подходящ при диетични програми за различни заболявания, различни хранителни режими или просто за балансирано хранене с автентичните продукти на ЕТНО!

Тежките брашна ,получени на каменна мелница може и да нямат визията на избухващи храни, но носят своя здравословен заряд на изключително балансирана жива храна!

От лабораторията за ЕТНО