Пърленки на грил тиган

 Пърленки на грил тиган
18 януари 2021

Има безброй рецепти за пърленки! Заради брашното, тези са носители на достатъчно фибри, така че тестото да не се затлачва по своя път и в същото време дава наситеност и удовлетвореност! Това да си направиш храната у дома, разширява възможностите за комбинация на продукти с ясен произход! Дозите са съобразени с тип 1150 на ЕТНО бяло брашно! 

Пърленки на грил- 10 броя

500 гр ЕТНО бяло брашно

150 мл прясно мляко

150 мл вода

7 гр. сухи дрожди / мая/

В купа сложете прясното мляко и водата . Добавяте маята и разтворете добре. Не слагайте сол! Това ще даде възможност да консумирате със сладко или всичко по ваш избор!Прибавете брашното и замесете гладко тесто. Завийте в стреч и оставете за 15 минути, да се задейства маята. 

Разделете и оформете  10 топчета. Оставете още 15 минути. Пригответе си сухият грил тиган. Намажете масата, на която ще разточвате с олио. Всяка топка се разточва на не повече от 3 мм / виж снимките/. Поставете в загретия предварително сух тиган и печете по 3 минути от всяка страна. Понеже е с мая, пърленките леко се надуват.Веднага след като отстраните от огъня, намажете по желание, само с масло или както в случая с масло и чесън. 

Получихме чеснова пърленка на грил тиган! Може да добавите колбас по желание, кашкавал, сирене или просто да хапнете докато са топлички!

от кухнята на ЕТНО