Кралицата на диетите

Кралицата на диетите
7 февруари 2021

Вярвате или не, но фибрите при пшеницата са носители на всички необходими качества за спазване на хранителен режим и диета за прочистване на хранителният тракт при човека!

Дори учението на Дънов предопределя мястото на пшеницата като на Кралица при храненето!

Къде изгуби своята корона, българската пшеница? Някъде между външните интереси, бездействието на българската наука, земеделският комерсиализъм и безпочвеното твърдение за безглутеново хранене, като начин за слабеене!

Хранително- вкусовата промишленост е една от най- силните в света и за целите си сътворява какво ли не! Е, затова е промишленост! Създава нови продукти, нови добавки, за да се храните уж  вкусно, но основната цел е да се пристрастите към дадена храна  и да искате още и още от нея! Няма лошо до момента , в който медиците се налага да обясняват колко други болести имате!

Разбирам тези, които имат медицинско основание и непоносимост към глутена, но те не трябва да консумират нито лимец, нито сплета, нито ръж, нито овес, нито ечемик, защото и в тях има глутен, но в различно съотношение на протеините, които образуват глутена- глиадин и глутенин! Тези хора трябва да консумират ориз и то не всеки вид ориз!

Проблемите със стомаха, червата, черният дроб, бъбреците трябва задължително да се изследват от медицински специалисти!  Състоянието на храносмилателната система се влияе директно от начина на хранене и  от начина на живот! Ето защо, предупреждавам, че хората без физическа натовареност не трябва да консумират пшеница!

Няма да повярвате, но има една специална диета и тя е диета на пшеничните фибри!

 Ще дам един пример, свързан  с пресмятането на дневен прием калории и участието на генетиката в това математическо упражнение! Храните се със сварена царевица на зърна и след предполагаемата преработка, на изхода виждате цялата царевица като отпадъчен материал! Тук нямате никакви усвоени  калории, но нямате и прочистване на тракта, защото всичко си е останало в царевицата! При пшеницата не е така! Нейните фибри са разтворими и неразтворими, чрез водата  меко и нежно прочистват целият хранителен тракт! Глутенът, като протеин се преобразува в енергия, необходима за един нормален живот! Един хранителен режим наситен с много фибри, предпазва от така наречената констипация /запек/ При правилно прилагане, необходимостта от освобождаване на човешките отпадъци, трябва да се случва след всяко хранене! Естествено не са само фибрите на пшеницата! Фибри има при зеленчуците и плодовете! Но затова е режим, за да се запази баланса! На последната снимка сме приготвили ашуре с орехи и захар! Вижда се, че нашата сварена пшеницата е тъмна, но съдържа необходимите фибри!

Трите вида брашна на ЕТНО, носят всички ползи на една пшенична диета с фибри! Генетично перфектни за нас българите, отгледана без водороден отпечатък!

 Време е заедно с науката да върнем короната на нашата Кралица-българска пшеница!