Вегетариански бургер от три вида живо брашно

Вегетариански  бургер от три вида живо брашно
28 януари 2022

И докато хлебопекарната твори поредният хляб, в кухнята на ЕТНО се създават ръчно приготвени храни! Никога не сме предполагали, че брашната без глутен и никаква допълнителна спойка,могат да създадат тесто и от него да се получи хляб! Няма много предложения за рецепти в нета, в които участва теф,но от днес това вече не е така! И така, ето и нашата рецепта:

Осем вегетариански хлебчета

1 кч брашно от теф

1 кч брашно от царевица

1 кч брашно от кафяв ориз

1 сл суха мая- в случая био мая от грозде

1 чл сол

4 кч гореща вода

Всички продукти се смесват и заливат с горещата вода. Получава се средно гъста каша. Престоява 30 мин за активиране на дрождите.

За замесването на тестото са необходими още 3 кч царевично брашно и 8 мл олио. Двете чаши с брашно ги изсипвате в кашата, а третата чаша я използвате за месене на маса. За оформянето използвайте олиото.Получава се много меко , но даващо възможност за оформяне на топка тесто -приятно, нежно и трептящо от здраве. От това количество продукти се получават осем хлебчета.

Печенето е на 180 градуса за 50 митути в предварително загрята фурна! 

Бургерчетата могат да се консумират още топли или след като изтинат, гарнирани с някаква плънка по желание! Ние ги хапнахме с нашия Слънчев пастет, който все още разработваме!

От кухнята на ЕТНО