Добруджански танц без глутен

Добруджански танц без глутен
29 януари 2022

Много са хората, които имат непоносимост към глутена. Това не е добре,когато е доказано медицински! Именно за тях е днешната ни рецепта. Този път е изцяло с нашите ЕТНО брашна!

"Добруджански танц без глутен"

100 г брашно теф

100 г брашно царевица

100 г брашно Добруджански боб

400 мл кефир

1 чл сода бикарбонат

100 г натрошено сирене

2 бр цели яйца

50 мл слънчогледово олио

Тефът е нежен на вид, но трябва да минеш през един дълъг период от комбинация с други брашна, докато приемеш леко горчивият вкус. Той е не повече от този на грейпфрут и точно тази горчивина е много полезна за правилната функция на жлъчката!

Царевицата и бобът са наситени с протеини, които са необходими за енергията!

И трите вида брашна са с наситено съдържание на разтворими фибри!

Комбинацията между тях и кефирът взаимодейства в разкошна симбиоза, така че се получи здравословна, красива и вкусна закуска!

Технологичното мелене при камък е лишено от вода, затова брашната на каменна мелница изискват известно престояване във влажна среда, за да поемат тази влага ,да набъбнат и да развият своя протеин. В случая кефирът,содата, яйцата и олиото  създават перфектната влажна среда!

След разбъркване на всички съставки,оставете сместта около 20 мин. да почине! През това време включете фурната да загрява на 180 градуса. Разпределете количеството смес във формата за мъфини / 12 бр/ и печете за 50 минути!

Домашно приготвена храна, гаранция за ясен произход с качествени продукти!

От кухнята на ЕТНО