Що е то бутик?

Що е то бутик?
23 октомври 2020

Терминът " бутик" произлиза от френският език-boutique- и навлиза в европейският речник през 1860г ! Значението му е магазинче с малко, но качествени стоки!

Напоследък в интернет пространството в България, всеки производител  слага определение на продукта си " бутиково производство"!

Модерно е! Но основното в бутиковото производство в 21 век / колкото и голямо да е то/ е индивидуалността и лимитираната серия/ малък брой продукт/ Всички сте чували  за автомобил с марка " Астън Мартин" или дрехите с марка  "Коко Шанел "!При бутиковото производство има запазена марка, дизайн, а НЕ име на фирма!  Говорим за лимитирана серия на продукти, които имат конкретен произход- материал,преработка, специфични белези и най- вече персонално внимание както към стоката , така и към клиента!Тези продукти са само на едно място и те са при производителя! Хората отиват в тези бутици с готовността да платят повече, за да имат достъп до този продукт, защото ще получат високо качество, лично внимание, удовлетвореност от покупката си! 

В България трудно се създава бутик след дълги години на промишлено- планирана икономика! Известните бутикови продукти към момента са виното и шатото къде е произведено, има модни къщи с конкретен велик дизайнер,хотели с конкретен интериор и обслужване!

При храната, какво Ви говори „Lactobacillus bulgaricus”? България не успя да защити своето кисело мляко и сега то се нарича "Йогурт",но при брашното имаме определено българска хлебна пшеница, която е създадена само тук, в България и е защитена като сорт!Естествените пробиотици в брашното от българска пшеница са доказани като много полезни микроорганизми!

Факт е, че процесът на създаване на квас от тази пшеница протича много по- бързо,много по- различно!Ето затова при направата на квас не се използва мляко или кефир, а се използват естествените пробиотици и ензими в пшеницата!

При направата на брашното, ние запазваме всички важни части, така че полезността от нашият продукт да е удовлетворяваща, здравословна и уникална в своя български произход! Изключително подходящ за приготвянето на гурме храни и домашни изкушения! Клиентите ни са лично обгрижени и винаги с обратна връзка! Ето затова сме горди да поставим името " бутиково производство" на нашите продукти!  За нас не  е мода , а призвание!

Само в нашето малко, но качествено електронно магазинче www.etno-bg.com!

Екипът на ЕТНО