Арменски сладки по български

Арменски сладки по български
6 януари 2021

Арменските сладки са тези ,които успешно заменят българските локумки заради бързото приготвяне! Продуктите могат да  са различни, според индивидуалните предпочитания! Както обичам да казвам: винаги си давай възможност за избор! Орехите са важни в този сладкиш, защото след черният шоколад те са най-добрата храна за мозъка! Ние обичаме да консумираме и от двете!

Отново напомняме, че количествата изброени в рецептите са единствено и само за брашната на ЕТНО! Чашата с която работим съдържа 200 мл./ виж на снимките/

Арменски сладки по български

3 чч ЕТНО бяло брашно

1/2 чч разтопено краве масло

1 чч вода

10 гр. бакпулвер- това е едно пакетче

1 щипка сол

1 пакетчета български локум

1 чч натрошени орехи

канела

пудра захар

Препоръчваме първо да си подготвите всички съставки, за да ви е по-лесно при сглобяването!

Нарежете локума на четири, орехите поне на половинки! При нарязаният локум сложете канелата и объркайте добре!

Сложете водата и маслото в тенджера и оставете да кипне леко. След като сте дръпнали тенджерата от котлона, сложете бакпулвера и солта! Разбъркайте добре! Изсипете на веднъж приготвеното брашно и разбърквате енергично до пълното слепване на всички съставки! Студеното брашно е охладило сместта и вече можете да извадите с ръка и леко да дооформите тестото! Разделете на толкова, с колкото ще ви е удобно да работите! Създавате си отделни части, така че след като се сложи орех и локум, топчетата да са с големината на средно голям орех / виж снимките/!Може да са по-големи или по- малки, зависи от едрината на орехчетата! Нареждате готовите топчета в тава и хартия за печене! Пече се на 180 градуса- 50 минути-предварително загрята фурна! Веднага след като извадите , овалвате всяко топче в пудра захар и аранжирате както на Вас ви харесва!От една доза излизат около 36 арменски сладки! Консумирайте след като сте убедени, че локумът вътре е изтинал!

От кухнята на ЕТНО