Локумки с живо брашно ЕТНО и френска лоза

Локумки с живо брашно ЕТНО и френска лоза
11 януари 2021

Домашните локумки са много известни, но тези с домашно вино са уникални! Продуктите са простички- домашна мас от коледното прасенце, домашно вино от избата, брашното е от каменната мелница на ЕТНО! Ще се спра на виното!

Мускат Отонел е френски сорт лоза от 1852 година, но ние още си го отглеждаме в двора. В комбинация с местната бяла и черна липа, виното  придаде на локумките елегантна плътност и допълнителен аромат! Всъщност няма никакво значение бяло, червено или розе ще е виното, важното е да е домашно! Брашното на ЕТНО е единственото брашно, което възобнови едни отлетели спомени за вкусна и жива храна!Рецептата е съобразена само за ЕТНО тип 1150 брашно!

Локумки с живо брашно ЕТНО и френска лоза

2 чч. домашна свинска мас

1 чч. домашно вино

2 чч. ЕТНО бяло брашно

1 чл. сода за хляб

2 кутийки български локум

пудра захар

Ние забъркахме всичко с миксера, но спокойно можете на ръка в купа да получите необходимото тесто.То трябва да е пухкаво и меко, без да лепне. Мазнината няма да го позволи, но все пак , внимавайте!Замесвате всичко, разделяте на няколко части, като всяка разточвате на кръг. Разделете на толкова триъгълника, колкото големи искате да са локумките. В широката част, поставяте локума и навивате на охлювче към тясната част. В тава с хартия за печене нареждате на разстояние и печете на 180 градуса- 30 минути- втора решетка- предварително загрята фурна.След вадене поръсете с пудра захар докато са още горещи.

От кухнята на ЕТНО